Home » Blog » Financieel » Wat zijn de voordelen van een online boekhoudprogramma?
Online boekhouden Moneybird

Wat zijn de voordelen van een online boekhoudprogramma?

door | 1 jun, 2020 | Financieel

Financiële administratie, veel ondernemers verliezen energie op deze taak. Wat voor gevoel geeft het je wanneer je dit uit handen kan geven? In mijn blog over ‘Zelf aanmodderen of uitbesteden?’ heb ik beschreven dat dit voor mij de doorslaggevende reden was om over te stappen van een ‘houtje-touwtje’ website naar een professionele website. Dit geldt ook voor je (financiële) administratie.

Onderzoek onder coaches, trainers en therapeuten

Ik heb onderzoek gedaan onder coaches, trainers en therapeuten en daar kwamen, voor mij bevestigende, resultaten uit.
– 66,67% ervaart als probleem dat ze ideeën laten liggen;
– 75% heeft aangegeven energie te verliezen op hun financiële administratie.

Door in gesprek te gaan met ondernemers kwam ik er ook achter dat veel ondernemers gebruik maken van Excel om hun financiële administratie in bij te houden. Door te werken met verschillende Excel lijsten kan je veel tijd kwijt zijn, tevens kan het zorgen dat je dingen gaat uitstellen omdat het onduidelijk is of veel tijd in beslag neemt. Op termijn leidt dit tot meer werk. Het kan rust scheppen, wanneer je de zaken op orde hebt.

Door te kiezen voor het gebruik van een boekhoudprogramma krijg je overzicht van je kosten, opbrengsten, btw-aangifte en meer. Ook kun je, afhankelijk voor welk programma je kiest, zien welke klanten nog niet hebben betaald. Zo zie je in één overzicht wie je een herinnering moet sturen, of je kan automatische herinneringen instellen. De tijd die je hiermee bespaart kun je gebruiken voor wat je echt leuk vindt, bezig zijn met jouw vakgebied!

De voordelen van Moneybird

Vaak ben je vertrouwd met het gebruik van je huidige systeem, graag benoem ik onderstaand de voordelen van een online boekhoudprogramma :

1. Een online boekhoudpakket scheelt jou en je boekhouder werk en geld.
Jij maakt een factuur en houdt alles bij in Excel. Aan het eind van de maand of het kwartaal stuur je alles naar je boekhouder, deze neemt de informatie van jou over en verwerkt het. Met de mogelijkheden van tegenwoordig is dit dubbel werk. Wanneer je gelijk een factuur maakt in een boekhoudpakket en je adviseur toegang geeft, dan hoeft hij of zij niet alle data over te nemen. Dit bespaart tijd en dus ook kosten. Ook kun je bonnetjes en inkomende documenten scannen of mailen naar je boekhoudpakket. Dan hoef je niet met een doos aan bonnetjes bij je boekhouder aan te kloppen.

2. Een boekhoudpakket is minder foutgevoelig.
Bij handmatig werk kunnen fouten ontstaan. Al let je nog zo goed op. Wanneer je data overneemt van het ene naar het andere programma, dan is een foutje zo gemaakt. Ook wanneer je al deze data naar je boekhouder stuurt, moet deze alles overnemen. Ook dan zit een fout in een klein hoekje. Een boekhoudpakket rekent alles automatisch voor je uit, de data wordt automatisch omgezet naar de juiste informatie die je nodig hebt voor je aangiften.

3. Je hebt meer overzicht.
Doordat je facturen, inkomende documenten en je banktransacties op één plek hebt, heb je een beter overzicht in je administratie. Je kunt banktransacties koppelen aan facturen of inkomende documenten. Hierdoor zie je gelijk welke facturen wel of niet zijn betaald. Je hoeft geen factuurlijst meer bij te houden, dit wordt automatisch voor je bijgehouden. En er is ook plek voor al je contacten. Doordat je een app kunt downloaden, is alle informatie overal waar je bent beschikbaar.

4. Je hebt inzicht in je financiën.
Door al je facturen, inkomende documenten en banktransacties aan je online boekhouding toe te voegen, heb je direct inzicht in je financiële situatie. Je kunt precies zien hoeveel facturen je hebt gestuurd en wie er nog moet betalen. Ook verwerkt een boekhoudpakket automatisch alle informatie voor je in rapporten. Je kunt bijvoorbeeld je resultatenrekening zien, je balans, je btw-overzicht, je crediteurenoverzicht en je omzet per klant.

Er zijn verschillende online boekhoudprogramma’s. Door de goede ervaringen van collega ondernemers had ik een gratis proefperiode bij Moneybird aangevraagd en inmiddels ben ik overgestapt naar een betaald pakket van 12,00 euro per maand.

Heb je interesse in een online boekhoudprogramma (met korting)?

Door mijn goede ervaring met Moneybird, raad ik hen aan. Als je via mij een proefperiode bij Moneybird aanvraagt, dan ontvang je een proefperiode van 120 dagen in plaats van 60 dagen. Klik hier voor dubbele korting.

Heb je interesse in hulp bij het overzetten van je huidige administratie naar Moneybird?

Graag help ik je met jouw digitale administratie opzetten. Of wil jij jouw financiële administratie uitbesteden? Samen bespreken we welke financiële ondersteuning wenselijk is voor jou.
Heb je vragen? Ik hoor ze graag, stel deze via het contactformulier of plan een gratis en vrijblijvende afspraak in om de mogelijkheden te bespreken.

Op naar meer overzicht en inzicht!

Bron : Moneybird.

 

Is samenwerken met een VA iets voor jou ?

Over mij

Tijdens mijn opleiding aan de VA Business Academy ben ik opgeleid tot een vA-player (virtuele A-player). Naast een Virtueel Assistent die helpt in de uitvoering en ondersteuning ben ik ook een (online) sparringpartner die meedenkt met de strategie.

 

Gerelateerde artikelen

Financiële administratie bijhouden

Financiële administratie bijhouden

Wil jij zelf aan het roer staan van jouw bedrijf ? Om zelf je administratie (op een makkelijke manier) bij te houden, jouw eigen keuzes te maken en beslissingen te nemen en een stap verder naar een volwaardige praktijk te zetten.

lees verder
Profit First

Profit First

De belastingdienst vraagt een goede administratie op te zetten en bij te houden, maar doe het ook voor jezelf om inzicht te krijgen zodat je vanuit dat inzicht keuzes kan maken en kan sturen op cijfers. Als ondernemer is het ook van belang geld te reserveren, maar dan ook écht te reserveren zodat je het geld niet aan andere dingen kunt uitgeven.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin