Home » Blog » Financieel » Virtueel Assistent met een specialisme of een alleskunner ?

Virtueel Assistent met een specialisme of een alleskunner ?

door | 13 jul, 2020 | Financieel

Als Virtueel Assistent (VA) ondersteun ik coaches, trainers en therapeuten in het ontzorgen van randzaken die bij het ondernemerschap komen kijken. Tijdens mijn opleiding bij de VA Business Academy van Danielle Leuvering heb ik keuzes gemaakt voor mijn ideale klant én mijn vaardigheden.

Wie is mijn ideale klant ?

Een coach van mijn opleiding heeft regelmatig gezegd : “Kies je klant, anders kiest de klant jou”.
En zo werkt het ook, wanneer jij geen helderheid hebt voor wie je wilt werken wordt er voor jou gekozen. Het is belangrijk, voor iedere ondernemer, om bewust een keuze te maken met wie je wilt samenwerken óf de keuze te maken om geen keuze te maken; want dat is ook een keuze.

Tijdens mijn persoonlijke ontwikkelingsreis heb ik bij verschillende coaches en therapeuten een traject doorlopen. Van een Body Stress Release therapeut, haptonoom, osteopaat, acupuncturist, kinesioloog tot loopbaancoach, astrologisch en diverse online coaches. Ik heb zelf mogen ervaren wat zij kunnen betekenen in iemands leven. Zij hebben in eerste instantie gekozen voor hun passie waarmee zij van betekenis kunnen zijn, door te kiezen voor het ondernemerschap komt er zoveel meer bij kijken. Het voelt waardevol om hen te mogen ontzorgen, ondersteunen en adviseren.
Op deze manier kan ik (in)direct betekenisvol zijn in het leven van anderen.

Een vervolgstap is om te kijken wat de vraag is in de markt. Ik heb dit onderzocht door marktonderzoek te doen, vragen te stellen aan mijn gewenste doelgroep om zo te weten waar zij tegen aan lopen. Welke vragen kun je stellen?
In mijn blog van vorige week lees je een aantal voorbeeld vragen om je op weg te helpen.

Specialisme of alleskunner ?

Ik vond dit in het begin lastig, omdat ik niet goed wist waarin ik mij zou kunnen specialiseren. Dit was vooral vanuit ratio, onzekerheid, een stemmetje in mijn hoofd.

Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen dat ik liever in een aantal dingen goed wil zijn, dan heel veel dingen een beetje te kennen. Mijn affiniteit met cijfers wil ik graag meenemen in mijn rol als VA, ik ben geen boekhouder of accountant. Dit wil ik ook niet worden. Ik wil mijn klanten helpen bij de stap naar een professionele boekhouding, zodat zij hun bedrijf als een volwaardige praktijk gaan zien. Soms is hier een overstap vanuit Excel nodig en help ik bij het vullen van de administratie in Moneybird. Ook begeleid en ondersteun ik hen graag daarna.
Met als doel mijn klanten meer inzicht te laten krijgen, daardoor meer te kunnen sturen en te monitoren wat nodig is en wat werkt in marketing activiteiten.

Erkend Moneybird adviseur

Ik heb de keuze gemaakt om mij, voor de financiële ondersteuning, te verdiepen in het online boekhoudprogramma Moneybird. Na het succesvol doorlopen van de training bij Moneybird mag ik mij een Erkend Moneybird adviseur noemen. Hierbij richt ik mij op : Invoer boekhouding, startersbegeleiding en begeleiding bij zelf boekhouden.

Daarnaast heb ik expertise ingeschakeld bij een boekhouder. Met haar heb ik regelmatig overleg voor de boekhoudkundige / fiscale kennis en advies.

Hierdoor blijf ik doen wat ik leuk vind en krijgen mijn klanten de juiste ondersteuning en advies die nodig is.

Wat voor VA heb jij nodig ?

Tijdens een gesprek met een VA kom je erachter waar jouw behoefte ligt, welke werkzaamheden wil je zelf blijven doen? Welke werkzaamheden wil je uitbesteden?
En wil je samenwerken met een VA met specialisme of een alleskunner ?
Wanneer jij hierover wil sparren, nodig ik je graag uit voor een gratis kennismakingsgesprek of stel je vraag via mijn contactformulier.

Is samenwerken met een VA iets voor jou ?

Over mij

Tijdens mijn opleiding aan de VA Business Academy ben ik opgeleid tot een vA-player (virtuele A-player). Naast een Virtueel Assistent die helpt in de uitvoering en ondersteuning ben ik ook een (online) sparringpartner die meedenkt met de strategie.

 

Gerelateerde artikelen

Profit First

Profit First

De belastingdienst vraagt een goede administratie op te zetten en bij te houden, maar doe het ook voor jezelf om inzicht te krijgen zodat je vanuit dat inzicht keuzes kan maken en kan sturen op cijfers. Als ondernemer is het ook van belang geld te reserveren, maar dan ook écht te reserveren zodat je het geld niet aan andere dingen kunt uitgeven.

lees verder
Financiële administratie bijhouden

Financiële administratie bijhouden

Wil jij zelf aan het roer staan van jouw bedrijf ? Om zelf je administratie (op een makkelijke manier) bij te houden, jouw eigen keuzes te maken en beslissingen te nemen en een stap verder naar een volwaardige praktijk te zetten.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin