Home » Blog » Ondernemerschap » Focus

Focus

door | 7 sep, 2020 | Ondernemerschap

Vorig week heb ik in mijn blog ‘Een nieuw begin’ geschreven over mijn verjaardag en terugblik op het afgelopen jaar en vooruitblik op het komende jaar. We hebben nog een krappe 4 maanden te gaan in 2020.

Hoe ga jij de laatste 4 maanden van 2020 besteden?

Focuskalender en keuzes maken

Reflecteren en plannen zit van nature in mij, dat vind ik ook leuk om te doen. Dus ik heb een focuskalender gemaakt, waarin ik per kwartaal voor mezelf omschrijf waar ik mij op focus.
Dit helpt mij om keuzes te maken.

Wanneer ik iets voorbij zie komen wat ik interessant vind, een online training, een e-book, een fysiek boek, een challenge dan ben ik geneigd om dit te bestellen. Onderwerpen die ik interessant vind zijn: zelfontwikkeling, bewustzijn, moederschap, ondernemerschap, (money) mindset, brein, astrologie, spiritualiteit en ik kan nog wel even doorgaan ?.

Om niet te verzanden in leuke en interessante dingen stel ik mezelf de volgende vraag :

Draagt dit bij aan mijn doel?

 

Richting het laatste kwartaal van 2020

Wat was jouw doel / jouw plan voor 2020? Of had je geen doel / plan?
Laatst had ik een focusgesprek met iemand die geen doelen stelde, ze stelde geen doelen want dan kan het ook niet mislukken… Ik vertelde haar dat ze daarmee zichzelf ook ontneemt om succes te vieren.

Sta jij stil bij wat je hebt bereikt in dit, voor ons allen bizarre, jaar?

De omstandigheden kun je niet veranderen, je hebt wel de keuze hoe jij ermee omgaat.

Oefening – Wat wil jij ?

Je hoeft jezelf niet continue te verbeteren, maar door een doel te stellen kun je met meer focus aan de slag. Beantwoord deze vraag niet even snel tussendoor, neem daar de tijd voor.

Ga comfortabel zitten, ontspan je schouders, sluit je ogen even en haal drie keer adem.

Je ego overschreeuwt vaak, we ‘moeten’ veel van ons ego.

In de stilte hoor je meer… In de stilte hoor je je hart die spreekt. Vraag je eens af wat je wil en dan vanuit je gevoel.

Hoe wil jij je voelen?

Wanneer je dit duidelijk hebt ga je na wat dit eigenlijk voor jou betekent.
Iemand kan zich blij, voldaan, gelukkig, etc. willen voelen maar de betekenis van dit woord is voor jou anders dan voor mij. Kijk wat dit zowel fysiek als mentaal voor je betekent.

Als je weet hoe jij je wilt voelen, kun je nagaan wat hiervoor nodig is.

Wat kan JIJ doen om te bereiken hoe jij je wilt voelen?

Wees realistisch en denk niet te groot.

Welke eerste stap kan jij zetten om dichter bij dat gevoel te komen?

Weerstand

Je ervaart weerstand wanneer je iets uitprobeert wat je nog niet eerder hebt gedaan. Wanneer je weerstand voelt, het gevoel dat je niet weet of je daar comfortabel bij bent.

Iets doen waar je angst of weerstand bij voelt, zijn de momenten dat je echt groeit, dat je het volgende level in je leven bereikt.

“Achter je weerstand schijnt de zon, achter je angst schuilt je grootsheid.
Daar heb je te zijn!”

Bron : Sluis NLP.

Is samenwerken met een VA iets voor jou ?

Over mij

Tijdens mijn opleiding aan de VA Business Academy ben ik opgeleid tot een vA-player (virtuele A-player). Naast een Virtueel Assistent die helpt in de uitvoering en ondersteuning ben ik ook een (online) sparringpartner die meedenkt met de strategie.

 

Gerelateerde artikelen

Jezelf toestemming geven om stil te staan

Jezelf toestemming geven om stil te staan

We geven graag hulp, dat geeft ons een goed gevoel! Maar hoe vaak vraag jij om hulp ? We denken dat dit een zwakte is, dat we het zelf allemaal moeten kunnen. Het is juist heel sterk om hulp te vragen. Soms zit je in jouw ‘tunnel’ en zie je niet meer hoe dingen zijn of dingen anders kunnen. En dan is het fijn als je iemand hebt die met je mee kan kijken en denken. Om jezelf toestemming te geven om de tijd en ruimte te nemen om stil te staan bij jouw bedrijf.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin