Home » Blog » Ondernemerschap » Jezelf toestemming geven om stil te staan

Jezelf toestemming geven om stil te staan

door | 20 jul, 2020 | Ondernemerschap

Tijdens mijn marktonderzoek onder coaches, trainers en therapeuten hoor ik regelmatig dat zij vinden dat zij chaotisch gedrag vertonen. Ik zeg bewust gedrag vertonen, want zij zijn niet chaotisch.
Laatst tijdens een evaluatiegesprek met mijn klant kwam dit onderwerp ook ter sprake.
Wat ik ervan vond dat ze zo chaotisch is ?

En wat zij, en andere ondernemers met haar, eigenlijk bedoelen is dat ze boordevol geweldige ideeën zitten !
Zij weten het alleen niet altijd te structuren en over te brengen in plannen.

Ik vertelde mijn klant dat ik blij ben dat ze chaotisch gedrag vertoond, wellicht waren wij anders niet in contact met elkaar gekomen. En juist daardoor is het goed om te weten wat je graag zou willen, wat wil jij blijven doen en wat zou je liever uitbesteden?

Hoe vaak vraag jij om hulp ?

We geven graag hulp, dat geeft ons een goed gevoel ! Maar hoe vaak vraag jij om hulp ? We denken dat dit een zwakte is, dat we het zelf allemaal moeten kunnen. Het is juist heel sterk om hulp te vragen. Soms zit je in jouw ‘tunnel’ en zie je niet meer hoe dingen zijn of dingen anders kunnen. En dan is het fijn als je iemand hebt die met je mee kan kijken en denken.

Stilstaan is vooruitgang

Na een kennismakingsgesprek met een klant vertelde ze mij dat het zo waardevol was om 1 uur lang te praten over haar praktijk. Hoe vaak doe jij dat? Hoe vaak sta je stil? Gun jij jezelf de tijd en ruimte? Vaak geeft het je meer om stil te staan in plaats van continue door te gaan.

Door stil te staan, te kijken vanaf een afstand kom je weer in de actiestand. Dit zie ik bij (potentiële) klanten na een kennismakingsgesprek, er gaan weer deuren open. Mooi hoe dat werkt.

Wat geeft het ondernemerschap jou ?

Ik schrijf regelmatig over randzaken die bij het ondernemerschap komen kijken. Jij kiest voor je passie, maar er komt zoveel meer ongevraagd bij kijken. Laten we het eens omdraaien, wat geeft het ondernemerschap jou ?

En wat zijn jouw verlangens ? Zonder beren op de weg. Wanneer je dit weet, dan kun je in kleine stappen denken wat je vandaag zou kunnen doen om dichter bij jouw wens te komen. Dit is een terugkerend proces wat je jezelf kan blijven afvragen.

Wellicht helpt het je om dit visueel in kaart te brengen. Ik heb een moodboard gemaakt, waarin ik mijn verlangens (zakelijk en privé) heb verzameld. Dit hangt in mijn werkkamer en ik kijk regelmatig om te zien wat ik soms vergeet door de waan van de dag…

En in het verleden heb ik eerder een moodboard gemaakt, maar door de ontwikkeling die ik heb meegemaakt was deze niet meer compleet en daarom heb ik een nieuwe gemaakt.
Een mooi dynamisch proces!

Wat houdt jou tegen om van A naar B te komen?

Vaak zijn we te druk, hebben we geen tijd (denken we). Of het is onzekerheid en we worden we eigenlijk geblokkeerd door angst.

Wil jij stilstaan bij jouw praktijk en jouw wensen en verlangens, plan hier jouw gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek om jezelf deze tijd en ruimte te gunnen.

Is samenwerken met een VA iets voor jou ?

Over mij

Tijdens mijn opleiding aan de VA Business Academy ben ik opgeleid tot een vA-player (virtuele A-player). Naast een Virtueel Assistent die helpt in de uitvoering en ondersteuning ben ik ook een (online) sparringpartner die meedenkt met de strategie.

 

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin