Home » Blog » Ondernemerschap » Een website maken… Zelf aanmodderen of uitbesteden?
Website maken

Een website maken… Zelf aanmodderen of uitbesteden?

door | 1 jun, 2020 | Ondernemerschap

In mijn VA opleiding werd uitgelegd dat bij het maken van je eigen website meer komt kijken dan sommige denken. Ik had reeds een forse investering gedaan in mijn VA opleiding, dus…“Ik regel een professionele fotoshoot én ga mijn website zelf maken!” Nu 2 maanden later, doet het mij denken aan mijn 3-jarige dochter die ook graag alles zelf wil doen. Dat hoort bij zelfstandig worden, dus wellicht ook bij zelfstandig zelfstandige worden?

“Waar ben ik eigenlijk mee bezig?”

Als Virtueel Assistent gebruik ik het motto van Loesje (van haar leuke en toepasbare spreuken en teksten) : “Waarom moeilijk doen, als het samen kan”. En moeilijk doen dat was precies wat ik aan het doen was. Ik schafte gebruikershandleidingen aan, ik ging testen en uitproberen, ben overgestapt van Divi naar Elementor omdat het daar misschien net wat fijner werkt. Daarnaast kreeg ik vele berichten van Wordpress over installaties en updates, ik twijfelde of ik het juist en volledig deed.

Samenvattend was ik aan het aanmodderen…. TOT ik een webinar volgde over het websitesysteem Bloom waarbij het verschil werd uitgelegd van een traditonele website en een wervende website. Mijn ogen werden geopend: “Waar was ik eigenlijk mee bezig?” Ik had inmiddels een aantal redelijke webpagina’s gebouwd met mooie kleuren en foto’s en voor wat betreft de inhoud deed ik eerlijk gezegd maar wat. Ik had reeds dagenlang werk in mijn website gestoken, nog een aantal dagen en ik zou mijn website live kunnen zetten.

Waarom ik toch voor een website via Bloom heb gekozen?

Toch heb ik ervoor gekozen om opnieuw te beginnen via Bloom, maar waarom? Ik besefte mij dat het mij ontbrak aan kennis van een goede website. Ik heb mezelf afgevraagd hoe ik mij zou voelen wanneer deze website klaar zou zijn. Het gaf mij een gerust gevoel dat ik vanaf nu nooit meer hoef na te denken over technische zaken, een betere vindbaarheid krijg en toch zelf mijn eigen website weet aan te passen. Het gaf mij een trots gevoel wanneer ik een professionele website zou hebben met een moderne en professionele uitstraling. Een website die bezoekers gaat aantrekken, zorgt voor verbinding en vertrouwen met mijn bezoekers én uiteindelijk het verkopen van mijn dienst.

Vanuit jarenlange marketingkennis- en ervaring van de medewerkers van Bloom hebben zij een complete website gevuld met benodigde pagina’s, je hoeft zelf alleen nog de inhoud te bedenken en voorbeeldteksten helpen je bij het schrijven van teksten. Een website bouwen via het Bloomsysteem betekent geen grote investering doen, omdat het via een maandelijks abonnement loopt. Dit was voor mij ook aantrekkelijk.

Heb jij interesse?

Wil jij weten wat Bloom voor jou kan betekenen of wil je hulp bij jouw Wordpress (Bloom) website? Maak dan een gratis en vrijblijvend gesprek met mij? Of kijk op de website van Bloom.

Dit geldt niet alleen voor het bouwen van een website…

Nadenken over het gevoel wat het je zou geven, wanneer je bepaalde dingen kan loslaten geldt ook voor jouw (financiële) administratie. Ik heb onderzoek gedaan onder coaches, trainers en therapeuten en 75% heeft aangegeven energie te verliezen op hun financiële administratie. In een volgende blog zal ik hier verder op ingaan.

Bron : Bloom.

Is samenwerken met een VA iets voor jou ?

Over mij

Tijdens mijn opleiding aan de VA Business Academy ben ik opgeleid tot een vA-player (virtuele A-player). Naast een Virtueel Assistent die helpt in de uitvoering en ondersteuning ben ik ook een (online) sparringpartner die meedenkt met de strategie.

 

Gerelateerde artikelen

Focus

Focus

Hoe zorg ik ervoor dat ik niet verzand in alle interessante boeken, (online) trainingen, webinars, etc. En een korte oefening om je te helpen te voelen wat jij écht wilt. Hoe ga jij de laatste 4 maanden van 2020 besteden?

lees verder
Wat is een Virtueel Assistent ?

Wat is een Virtueel Assistent ?

Virtueel Assistent, dat is mijn antwoord wanneer mensen aan mij vragen wat voor beroep ik heb. Aan dit antwoord alleen hebben ze vaak niet genoeg, ze kijken moeilijk of zeggen ‘Ja, weleens van gehoord maar wat het precies is…?’ Graag deel ik deze weken de meest gestelde vragen en mijn antwoorden over mijn werk als Virtueel Assistent.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin