Home » Blog » Ontwikkeling & Groei » Chillthee en een mooi gesprek over het leven

Chillthee en een mooi gesprek over het leven

door | 22 jun, 2020 | Ontwikkeling & Groei

Je staat op een punt in je leven door de keuzes die je in het verleden hebt gemaakt.

Je wilt jouw kennis en ervaring overdragen op iemand, van betekenis zijn, (meer) vrijheid ervaren, (meer) tijd voor je gezin, persoonlijke ontwikkeling, etc.
Zo heeft iedere coach, trainer en therapeut zijn of haar gedachten om een eigen praktijk te beginnen. Hoe gaat het dan verder? Waar loop je tegen aan? Wat heeft dit voor consequenties? En wat zijn jouw wensen en verlangens? Om hier achter te komen ben ik gaan onderzoeken wat er speelt bij coaches, trainers en therapeuten. Hieronder benoem ik een deel van de resultaten van mijn marktonderzoek onder 20 coaches, trainers en/of therapeuten.

Welke inzichten of problemen hebben coaches, trainers en therapeuten (die hebben meegewerkt aan mijn onderzoek) ervaren?
– Gebrek aan zichtbaarheid
– Geen tijd voor ontwikkelingen
– Gebrek aan structuur
– Ideeën laten liggen
– Energielek op werkzaamheden
– Vinden van klanten
– Teveel randzaken bij het ondernemerschap

En welke consequentie kan dit hebben ?
– Gebrek aan klanten
– Kansen / klanten laten liggen
– Te weinig groei
– Stress / druk / burn-out
– Minder werkplezier, te weinig motivatie

 

Herken jij dit?

Het meest gegeven antwoord op deze vraag is ‘Doen wat ik leuk vind’ en verder :
– Vrijheid tijd / geld
– Ontwikkeling
– Van grotere betekenis zijn
– Onafhankelijkheid

Persoonlijk denk ik door te doen wat je leuk vindt je de basis legt om je andere verlangens te bereiken. Doen waar je blij van wordt zorgt voor een stofje in je brein waardoor je met plezier aan het werk bent.

Daarom is het zo belangrijk om je tussendoor die vraag te blijven stellen.

Waar word ik blij van?

Doe ik nog steeds waar ik blij van word?

Daarnaast is het belangrijk om jezelf af te vragen :

Wat zijn de belangrijkste dingen in mijn leven?

En wat betekent dat voor mij?

Het is goed om hierover na te denken. Bijvoorbeeld vrijheid of ontwikkeling betekent voor jou iets anders, dan voor mij.

En wanneer je de antwoorden voor jezelf hebt gevonden, kun je jezelf de vraag stellen :

Waar sta ik nu en waar wil ik naar toe?

Wat is daarvoor nodig?

Welke stap neem ik vandaag om dichter bij mijn doel te komen?

Heb ik daar wellicht hulp bij nodig?

Het kan helpen om werkzaamheden uit te besteden, zodat jij kan doen waar je blij van wordt. Of iemand naast je die je kan herinneren aan de vragen die leiden tot een mooi gesprek over het leven.

Zodat jij tijd hebt voor jouw ontwikkeling en groei, (meer) vrijheid kan ervaren, van grotere betekenis kan zijn of ….

Tijdens mijn onderzoek heb ik ervaren dat coaches, trainers en/of therapeuten de 1e stap naar hun droom hebben gezet om te starten met hun praktijk. De gewenste vervolgstap is de praktijk te laten uitgroeien tot een volwaardige praktijk. Als Virtueel Assistent help ik graag om jou te laten groeien en ontwikkelen, ieder op zijn eigen gewenste manier.

Wat is een Virtueel Assistent?

Sommige noemen zich een virtual assistant, anderen een personal assistant óf dat wat bij hen past. Ik noem mezelf een virtueel assistent.

Een virtueel assistent is een zelfstandig ondernemer die vanuit huis, of een andere door haar gekozen locatie, ondernemers ondersteunt in de groei van hun bedrijf. Ondernemers hebben het druk. Ze komen handen tekort als hun bedrijf groeit. Ze moeten zo veel doen in hun bedrijf, dat ze dus al snel hulp nodig hebben. Vroeger moest je, als je hulp nodig had, iemand in loondienst nemen. De tijden zijn veranderd. Dankzij het internet kan je samenwerken met een virtueel assistent die je op afstand helpt.

Lees meer over de voordelen voor ondernemers om samen te werken met een virtueel assistent op mijn pagina met veelgestelde vragen.

Je staat op een punt in je leven om de keuzes te maken voor JOUW toekomst.

Is samenwerken met een VA iets voor jou ?

Over mij

Tijdens mijn opleiding aan de VA Business Academy ben ik opgeleid tot een vA-player (virtuele A-player). Naast een Virtueel Assistent die helpt in de uitvoering en ondersteuning ben ik ook een (online) sparringpartner die meedenkt met de strategie.

 

Gerelateerde artikelen

Hulp vragen bij energievretende taken

Hulp vragen bij energievretende taken

“Ik heb helemaal geen goed systeem voor e-mails, facturen en boekhouding. Daar zit echt een enorme energielek op”. Dit is één van de reacties die ik kreeg tijdens mijn marktonderzoek. Ik stelde de vraag op welke taken zij energie verliezen.

lees verder
Kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid

Ik heb besloten om mijn eigen expertise te kiezen en nu aan jou te vragen waar jij hulp bij nodig hebt door een poll op te stellen (zie de link onderaan deze blog).

lees verder
In actie komen

In actie komen

Wanneer je mijn 5 tips voor meer structuur en overzicht hebt aangevraagd, dan ben je er nog niet. Daar is actie voor nodig. Dit geldt ook zo voor sparren met iemand, je kan veel leuke dingen delen en nieuwe inzichten krijgen, maar uiteindelijk is het DOEN !

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin