Home » Blog » Ontwikkeling & Groei » De kracht van je gedachten

De kracht van je gedachten

door | 24 aug, 2020 | Ontwikkeling & Groei

De kracht van je gedachten, het onderwerp voor mijn nieuwe blog komt naar boven wanneer ik kijk naar NPO 1, Victor Mids, illusionist. Hij staat met zijn programma Mindf*ck op de boulevard van Curaçao ter promotie van een energiedrankje. Viktor verkondigt een revolutionair drankje, verkoopt het als vloeibare energie. ‘Bolspace energy water’ voor meer kracht, meer energie en meer concentratie.

Hij zegt dat je het meteen voelt tintelen in je mond en versterkt dit gevoel door te zeggen dat het een power gevoel is en verder voelt in de rest van je lichaam. Hij test het drankje bij verschillende mensen op de boulevard met ‘de kop van jut’. Eerst slaan de proefpersonenen zo hard mogelijk met de hamer om te kijken hoe sterk ze zijn. En zoals Victor zegt, eens kijken hoe sterk je bent na het drinken van Bolspace?!

Bolspace is niets anders dan bruiswater, maar omdat mensen geloven dat het een wondermiddel is gaan ze vanzelf beter presteren. De kraam, de etiketten en zijn uitleg versterken dit idee. Het zit in de letters van de naam van het energiedrankje verstopt, Bolspace is niet anders dan het placebo effect.

De kracht van je gedachten

Laatst vertelde een Mindfulness trainer tijdens een workshop :

“Als er een leeuw op je afkomt gebeurt er in je brein hetzelfde
wanneer je denkt dat er een leeuw binnenkomt”.

Dat is de kracht van je gedachten. Heel interessant vind ik het hoe ons brein werkt.
Zo zei een medecursist van die workshop : “Eigenlijk kan het ook ‘Mindfoolness’ worden genoemd”.

Placebo effect

Een goed voorbeeld van de invloed die je gedachten hebben laat het placebo effect zien. Voor placebo geldt hoe overtuigender je het brengt, hoe beter het werkt, dat is wat Viktor Mids bij de proefpersonen deed.

Graag deel ik je mijn ervaring. Ik ben moeder van 2 dochters en bij beide bevallingen heb ik de geboorteTENS gebruikt. Dit apparaatje is gericht op het verlichten van bevallingspijn door lichte electronische prikkels. TENS staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie of te wel het via / door de huid heen stimuleren van de zenuwbanen.

Het was lastig om het gebruik van het apparaat Tens te beoordelen na mijn eerste bevalling. Voor mij heeft het geholpen als een soort van meditatie. Mijn lichaam begon te trillen voordat een wee kwam opzetten, op dat moment pakte ik de Tens en drukte ik het knopje (stand ‘tijdens wee’) in en als de weeënpijn was afgenomen drukte ik de knop (stand ‘tussen de weeën door’) uit. Ik heb het apparaat één keer verhoogd, maar daarna weer teruggezet op de laagste sterkte. Ik merkte zelf tussentijds op, dat de sensoren aan het bed zaten vastgeplakt maar toch ging ik door met indrukken van het knopje.

Tijdens mijn tweede bevalling heb ik het alsnog gebruikt, dit keer veel eerder ingezet en werkte het daadwerkelijk om mijn bevallingspijn te verlichten. Of was dit ook een placebo effect?

En eigenlijk geldt dit voor alles. Het maakt niet uit hoe het komt dat het werkt, als het maar werkt.

Mijn keuze voor het ondernemerschap

Tijdens mijn HBO opleiding had ik een feedbackgesprek met mijn begeleider. Hij vertelde 9 goede dingen en 1 ontwikkelpunt (of eigenlijk was het meer zijn mening)…  En je raadt het al, wat is blijven hangen? Juist ja, dat ene ontwikkelpunt.
De 9 goede dingen waren direct uit mijn gedachten, direct uit mijn systeem. Herken je dat?

Hij gaf zijn mening en benoemde dat hij mij niet als ondernemer zag, wellicht ooit als franchisenemer. Hij benoemde daarbij veel goede eigenschappen en kwaliteiten van mij. En ook : Wendy houdt van zekerheid, zij durft geen risico te nemen.

Die opmerking is blijven hangen als een stemmetje in mijn hoofd. Ik ben daarin gaan geloven. Ik heb jarenlang een droom gehad om voor mezelf te beginnen, maar ik zag obstakels. Leven vanuit je hoofd, vanuit je ratio, zorgt ervoor dat je beren op de weg gaat zien. Maar wie zegt dat die gedachten waar zijn?

In mijn ondernemende reis is dit ook één van mijn uitdagingen… Uitdaging is ook een mooie woordkeuze, ik zie het niet als belemmering, maar als uitdaging. Om niet teveel in mijn hoofd te zitten, en te blijven voelen. Wanneer je niet luistert naar dat kleine stemmetje, overheerst je ego. Ook dat heb ik geleerd in mijn VA opleiding bij Danielle Leuvering.

Hoe vind jij de rust om naar je innerlijke stem, je intuïtie, te luisteren?

En het is niet makkelijk, want het is oefenen, oefenen én oefenen.
Je ervaart en leert door het te DOEN!


Luister naar je gevoel, volg je hart én vertrouw op jezelf.

Is samenwerken met een VA iets voor jou ?

Over mij

Tijdens mijn opleiding aan de VA Business Academy ben ik opgeleid tot een vA-player (virtuele A-player). Naast een Virtueel Assistent die helpt in de uitvoering en ondersteuning ben ik ook een (online) sparringpartner die meedenkt met de strategie.

 

Gerelateerde artikelen

Een dag uit het leven van mijn ideale klant

Een dag uit het leven van mijn ideale klant

In de loop van de tijd heb ik steeds meer helderheid gekregen, heb ik mijn ideale klant leren kennen. Graag neem ik je mee in een dag uit het leven van mijn ideale klant. Ik geef haar advies vanuit mijn kennis en kunde en laat zien wat ik voor haar kan betekenen.

lees verder

De kracht van samen

De kracht van samen! Op 20 mei jl. was onze eerste persoonlijke ontmoeting in Eindhoven, Joyce en ik spraken af om samen naar het VA Festival te gaan. Vanaf dat moment voelden wij een klik, herkenbaarheid en raakvlakken in onze ontdekkingsreis naar ons ware zelf. Wat er daarna is gebeurd voelt nog steeds magisch…

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin