Home » Blog » Ontwikkeling & Groei » Een nieuw begin

Een nieuw begin

door | 31 aug, 2020 | Ontwikkeling & Groei

Gisteren mocht ik 38 kaarsjes uitblazen. Net als het begin van een nieuw jaar zorgt ook mijn verjaardag voor een terugblik op het afgelopen jaar en een vooruitblik op het komende jaar… Net zoals een nieuwe maan een goed moment is voor een nieuwe start. Waarom zou je eigenlijk wachten? Iedere dag is namelijk een nieuw begin.

Toch is dit makkelijker gezegd dan gedaan, je staat niet dagelijks stil bij wie je bent, waar je nu staat, wat je doet, wat het je oplevert en waar je naar toe wilt. Een moment als een nieuw jaar, een nieuwe maan óf een verjaardag kan hiervoor een goed moment!

Mijn transformatie van werknemer naar startende ondernemer (Terugblik op het afgelopen jaar)

Het afgelopen jaar heb ik behoorlijk wat keuzes gemaakt, mezelf een spiegel voorgehouden, mogen ervaren, proeven en daarvan heb ik enorm veel geleerd!

De opleiding tot Virtueel Assistent bij Daniëlle Leuvering / VA Business Academy heeft voor mij die vriendelijke schop onder mijn kont gegeven om daadwerkelijk voor mezelf te beginnen. Ik ben voor mezelf begonnen omdat ik meer van het moederschap wil genieten, meer vrijheid ervaren, mijn eigen pad wil bewandelen, mijn talenten benutten in plaats van onderdrukken én iets neer wil zetten in de wereld.

Op praktisch gebied heb ik veel nieuwe dingen en mooie inzichten gekregen. Graag deel ik een aantal van mijn inzichten met je (en wellicht herken jij iets wat jij op jouw manier binnen jouw vakgebied kan toepassen) :

 • Met mijn manier van denken en handelen, kan ik mensen helpen!
 • Ik hoef niet alles te weten en te kunnen, ik mag mezelf toestemming geven om leerling te zijn
  (zolang ik daar open en transparant over ben).
 • Ik laat kansen liggen wanneer ik uitsluitend een informatieve website maak, ik kan juist verbinding maken met mijn (potentiële) klanten door een wervende website te maken.
  Lees meer over mijn ervaringen met het maken van mijn website.
 • De praktische stappen die komen kijken bij een startende ondernemer
  (en dat is meer dan je vooraf denkt).

Ik ervaar het als een zoektocht

Een zoektocht, zowel op het persoonlijke als professionele vlak. Je leert je kwaliteiten en je uitdagingen kennen. Mijn grootste uitdaging is om mijn kwaliteiten in te zien en deze te benutten.

Ik leer mijn dochters dat ieder mens anders is, dat ieder mens op een andere manier met dezelfde situatie om kan gaan. En toch was het voor mij een groot inzicht dat ik met mijn manier van denken en handelen, mensen kan helpen!

Ik zie het als vanzelfsprekend dat we kwaliteit leveren, onze afspraken nakomen, reflecteren en vooruit plannen. Het blijkt geen ‘standaard’ te zijn, wellicht een doel maar de praktijk wijst anders uit.

Dit inzicht kreeg ik tijdens mijn opleiding en daar moet ik regelmatig aan worden herinnert. Want zo is het toch?!
Nee, zo zie ik het en anderen zien het op zijn of haar manier.

Mijn vervolgreis als ondernemer (Vooruitblik op het komende jaar)

Tijdens mijn marktonderzoek onder coaches, trainers en therapeuten heb ik terugkoppeling gekregen over de worstelingen die zij ervaren / wat zij als last ervaren. Ook heb ik in dit onderzoek te horen gekregen waar zij mee geholpen zijn.

De komende periode ga ik onder andere aan de slag met de volgende vragen :

 • Op welke manier kan ik coaches, trainers en therapeuten met mijn kwaliteiten helpen?
 • Hoe kan ik mijn opgedane kennis delen met coaches, trainers en therapeuten?

 

Verjaardagsactie

 • Ervaar jij één of meerdere punten uit bovenstaande lijst ?
 • Zie jij een match tussen de last die jij ervaart en mijn kwaliteiten ?

Ik geef 38% korting op een strippenkaart naar keuze.

Jij kiest hoeveel uren jij zou willen samenwerken, de uren kan je verdelen over 3 maanden.

Deze actie is geldig tot 1 oktober 2020.

 

Een nieuw begin .

  Soms is een stapje terug, een stapje vooruit. 

Is samenwerken met een VA iets voor jou ?

Over mij

Tijdens mijn opleiding aan de VA Business Academy ben ik opgeleid tot een vA-player (virtuele A-player). Naast een Virtueel Assistent die helpt in de uitvoering en ondersteuning ben ik ook een (online) sparringpartner die meedenkt met de strategie.

 

Gerelateerde artikelen

De kracht van je gedachten

De kracht van je gedachten

Die opmerking is blijven hangen als een stemmetje in mijn hoofd. Ik ben daarin gaan geloven. Ik heb jarenlang een droom gehad om voor mezelf te beginnen, maar ik zag obstakels. Leven vanuit je hoofd, vanuit je ratio, zorgt ervoor dat je beren op de weg gaat zien. Maar wie zegt dat die gedachten waar zijn?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin