Home » Blog » Ontwikkeling & Groei » In actie komen

In actie komen

door | 5 okt, 2020 | Ontwikkeling & Groei

De eerste stap om in actie te komen was voor mij september 2019 met de start van mijn opleiding tot Virtueel Assistent. Vanuit mijn werkervaring in verschillende functies in diverse bedrijven van klein tot groot, voelde dit als mijn volgende stap. Mijn pad te volgen waarin ik mijn kwaliteiten benut om ondernemers te ondersteunen en vanuit passie te laten werken.

Ik wist niet precies waar ik aan begon vorig jaar. Je weet niet wat je niet weet. Nu een jaar later heb ik zoveel meer kennis over het maken van een website, verschillende tools en programma’s, marketing, social media, helderheid in mijn eigen wensen en kunde.

Vaak denk ik dat de dingen die ik weet anderen ook weten. En voel ik onzekerheid wanneer ik weet dat ik bepaalde dingen niet weet. Terwijl je juist elkaar zo kan helpen in dat stukje onwetendheid. Dit brengt mij ook weer terug op mijn eerder geschreven blog over ‘De kracht van je gedachten’. Ons brein en hoe we onszelf voor de gek kunnen houden en in de weg kan zitten.

Perfectionisme

Gedachten die je voor de gek houden en in de weg zitten, zorgen ervoor dat we streng zijn voor onszelf. In een eerdere blog schreef ik over perfectionisme. Perfectionisme is de dood voor elke droom. We mogen mild zijn naar onszelf en weten dat we ergens moeten beginnen om een droom te verwezenlijken.

Je kunt maar beter gewoon beginnen. Daar ben ik dit jaar ook mee begonnen, mijn motto vanaf 2020 is DOEN ! Juist door te beginnen, door die eerste stap te zetten, volg je jouw pad verder. En vanuit daar komt er meer.

Olievlek creëren

Inmiddels ga ik zelf een proces door waarmee ik nog meer waarde kan leveren in de samenwerking met mijn klanten. Het komende jaar zal ik mij ook verder ontwikkelen, dat maakt het ondernemerschap ook zo leuk.

Ik ben van mening dat je jezelf in het ondernemerschap moet blijven uitdagen om als persoon te blijven groeien, ook wanneer je jouw bedrijf klein wilt houden.

Wanneer jij groeit, groeit jouw klant mee. En dat geldt voor mij ook. Die olievlek creëren we samen !

Sparringpartner

In de waan van de dag ben je niet bezig om over jouw toekomst na te denken. Je hebt 1001 ideeën, maar door de drukte van je agenda krijgen die ideeën niet het speelveld om te worden ontdekt of je hier mee verder wil of niet.

Naar mijn mening is het goed om een sparringpartner te hebben om jouw horizon te verbreden of om soms te horen dat je op een andere manier naar dingen kan kijken. Out of the box denken en handelen, reflecteren, sparren, stapje terug doen, baalmomenten delen en successen vieren. Een persoon die kritische vragen stelt, is wellicht vervelend, maar het zet je wel verder aan het denken. En dat levert nu juist meer inzichten op. Durven om op een andere manier te denken.

In de samenwerking met een klant fungeer ik als klankbord (geef het beestje een naam). Iemand die net op een andere manier kijkt, vanuit een andere blik. Daarnaast helpt het om in actie te komen. Het is belangrijk om regelmatig de koppen bij elkaar te steken. Wij mensen zitten regelmatig in vaste patronen. En dan is het fijn om een stok achter de deur te hebben, iemand die de vinger aan de pols houdt.

Op mijn website deel ik mijn tips voor meer structuur en overzicht. Je ontvangt een pdf met mijn tips en de daaropvolgende dagen meer informatie over de betreffende tools en programma’s.

Wanneer je dit hebt aangevraagd, dan ben je er nog niet. Daar is actie voor nodig. Dit geldt ook zo voor sparren met iemand, het lezen van een boek, het luisteren naar een podcast of het volgen van een online training. Je kan nieuwe inzichten krijgen of leuke en interessante dingen delen, maar uiteindelijk is het DOEN !

Wil jij de eerste stap zetten om te zorgen dat jij in actie komt ?

In een gesprek van 45 minuten kijken we samen waar je hulp nodig hebt en welke plannen voor jou nodig zijn om in actie te komen.

Wat kun je vandaag doen om een stapje dichter bij jouw droom te komen ?

Is samenwerken met een VA iets voor jou ?

Over mij

Tijdens mijn opleiding aan de VA Business Academy ben ik opgeleid tot een vA-player (virtuele A-player). Naast een Virtueel Assistent die helpt in de uitvoering en ondersteuning ben ik ook een (online) sparringpartner die meedenkt met de strategie.

 

Gerelateerde artikelen

Online samenwerken en werken met mensen

Online samenwerken en werken met mensen

Als Virtueel Assistent werk ik online samen met ondernemers (coaches, trainers en therapeuten) met behulp van samenwerkingstools. De huidige technologie zorgt ervoor dat we steeds meer mogelijkheden hebben om online te kunnen werken. En dit betekent niet dat we geen connectie meer kunnen hebben met de mensen met wie we samenwerken.

lees verder
Hulp vragen bij energievretende taken

Hulp vragen bij energievretende taken

“Ik heb helemaal geen goed systeem voor e-mails, facturen en boekhouding. Daar zit echt een enorme energielek op”. Dit is één van de reacties die ik kreeg tijdens mijn marktonderzoek. Ik stelde de vraag op welke taken zij energie verliezen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin