Home » Blog » Ontwikkeling & Groei » Kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid

door | 27 jul, 2020 | Ontwikkeling & Groei

Kwetsbaarheid, mag het er zijn? Ja, ik vind van wel. Het kan juist heel krachtig zijn. Ik deel dit keer graag met je waar ik mee worstel én vraag hulp aan jou (kleine ondernemer, coach, trainer, therapeut).

Wil je weten waar je mij mee kan helpen? Door 1 klik en 1 vraag te beantwoorden, lees je verder? Mijn dank is groot!

Inmiddels heb ik 10 blogartikelen geschreven, vanuit de intentie om mijn ervaring als ondernemer en kennis als Virtueel Assistent (VA) met jou te delen. Ik ervaar helderheid door te schrijven, dingen worden duidelijker door het van mij af te schrijven.

Wat wenst mijn doelgroep?

Tijdens het maken van mijn website, zoals eerder beschreven in blog ‘Is een website essentieel voor de start van je bedrijf?’ heb ik veel helderheid gekregen wat ik zou willen aanbieden en dit sluit aan bij de vraag in de markt. Dit heb ik onderzocht tijdens mijn marktonderzoek onder coaches, trainers en therapeuten.

Eerder schreef ik over ‘een specialist of alleskunner als VA’. Maar wat wenst mijn doelgroep?

Ik heb besloten om mijn eigen expertise te kiezen en nu aan jou te vragen waar jij hulp bij nodig hebt door een poll op te stellen.

Wil ik niet te veel?

Het hoort bij een startende ondernemer, bij een startende VA, maar ik merk dat het mij onrustig maakt. Er komt veel kijken bij het ondernemerschap, dat is juist mijn reden om kleine ondernemers te ondersteunen. Ik wil hen ondersteunen zodat zij met hun passie bezig kunnen zijn.
Vraag ik dan niet teveel van mezelf om op de hoogte te zijn over, diverse tools, de boekhouding, emailmarketingprogramma’s, social media, websitebeheer en nog veel meer.

Waarom wil ik alles direct kennen, kunnen en weten? Wil ik niet te veel?

Om deze reden, doe ik een stap terug, ik heb mezelf toestemming gegeven om stil te staan en stel ik mezelf de vraag : Waarom ben ik aan de opleiding tot VA begonnen?
Ik wil meer, ik wil mij verdiepen, ik wil de expert worden en delen, ik wil sparren, samenwerken, samen mooie dingen bereiken, resultaten zien. En vandaar dat ik ervoor kies focus aan te brengen.

Rome werd niet in 1 dag gebouwd…

Afgelopen week heb ik heerlijk mogen genieten van ons gezin in het Efteling park. Niet alleen een park vol attracties, ook een vakantiepark, een mooi vakantiepark, de beleving, de wereld die je instapt, overal mooie bloemen, er is echt over nagedacht. Na een lange, drukke dag met veel mensen (zoveel mogelijk op gepaste afstand, wat goed was geregeld maar buiten niet altijd mogelijk was) zorgen zij voor die beleving, een goed, aangenaam en comfort gevoel.

Ik was heerlijk aan het nagenieten van onze sauna bij ons vakantiehuisje en liep buiten in mijn badjas wat heen en weer op mijn blote voeten en dacht : Hoe is de Efteling begonnen?
Zij zijn begonnen als sportpark in 1933. Met dit idee werd de basis voor de Efteling geboren.
En waar staan ze nu, in 2020 ? Het gevoel dat zij hun vakantiegasten (en bezoekers van het attractiepark) bezorgen is ontstaan in de loop van de jaren. En zo zeggen ze ook, Rome werd niet in 1 dag gebouwd.

Door deze ervaring heb ik mij gerealiseerd dat ik niet in 10 sloten tegelijk wil en kan lopen, dat ik kan en mag genieten van deze reis, deze ervaring én niet alles hoef te weten en te kunnen. Dat ik de mogelijkheid krijg om te ontdekken is juist een mooie reis op zich. En dat geeft mij rust!

Wil je mij helpen door op onderstaande knop te klikken en 1 vraag te beantwoorden ?

Wij mensen helpen graag andere mensen ! Maar waar kan jij hulp bij gebruiken ?
Wil jij jouw mening geven door één vraag te beantwoorden. De geschatte invulduur is 1 minuut. Je zou mij enorm helpen door deze vraag te beantwoorden. Dankjewel!

Is samenwerken met een VA iets voor jou ?

Over mij

Tijdens mijn opleiding aan de VA Business Academy ben ik opgeleid tot een vA-player (virtuele A-player). Naast een Virtueel Assistent die helpt in de uitvoering en ondersteuning ben ik ook een (online) sparringpartner die meedenkt met de strategie.

 

Gerelateerde artikelen

Online samenwerken en werken met mensen

Online samenwerken en werken met mensen

Als Virtueel Assistent werk ik online samen met ondernemers (coaches, trainers en therapeuten) met behulp van samenwerkingstools. De huidige technologie zorgt ervoor dat we steeds meer mogelijkheden hebben om online te kunnen werken. En dit betekent niet dat we geen connectie meer kunnen hebben met de mensen met wie we samenwerken.

lees verder

De kracht van samen

De kracht van samen! Op 20 mei jl. was onze eerste persoonlijke ontmoeting in Eindhoven, Joyce en ik spraken af om samen naar het VA Festival te gaan. Vanaf dat moment voelden wij een klik, herkenbaarheid en raakvlakken in onze ontdekkingsreis naar ons ware zelf. Wat er daarna is gebeurd voelt nog steeds magisch…

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin