Home » Blog » Ontwikkeling & Groei » Wat levert samenwerken met een Virtueel Assistent op?

Wat levert samenwerken met een Virtueel Assistent op?

door | 16 nov, 2020 | Ontwikkeling & Groei

Als coach, trainer en therapeut ben jij opgeleid voor jouw vakgebied. Wanneer jij jouw eigen praktijk begint en ondernemer wordt, komen er allerlei zaken van het ondernemerschap bij kijken. Je wilt van betekenis zijn voor jezelf en anderen. En de werkzaamheden doen die je écht leuk vindt. De ideeën en plannen voor jouw praktijk uitvoeren, je weet soms alleen niet hoe. Je vertoont soms (of vaak) uitstelgedrag, regelmatig op werkzaamheden waardoor je uit balans raakt.

Wat vraagt de meeste aandacht in jouw bedrijf?

Toch is het voor een ondernemer vaak een grote stap om te gaan samenwerken met een Virtueel Assistent. Een stap in het onbekende zetten. Wil je daar wel geld aan uitgegeven? Investeren is spannend, omdat je niet weet of het gaat werken. Deze week ga ik in op het resultaat van een samenwerking met een Virtueel Assistent.

Een Virtueel Assistent kiest haar eigen vakgebied. Sommige zijn gespecialiseerd in een bepaald vakgebied, bijvoorbeeld op het gebied van marketing, sales, financiën of technisch. En anderen functioneren als allround Virtueel Assistent.
Kijk als ondernemer eerst wat jij nodig hebt. Welke taken wil je delegeren, waar kan je hulp bij gebruiken?

——————————————————————————————————————————————————

“Starten en opschalen met je bedrijf vraagt om structuur. Het implementeren van strategieën die bij jou en je bedrijf passen. En de juiste mindset.

Groeien kost veel energie. Keuzes maken. Onzekerheid. Nieuwe kansen pakken. De beste ideeën bedenken. Etc. etc.

Wanneer een bedrijf niet naar verwachting groeit, dan geven we vaak de schuld aan zaken waar de schuld eigenlijk niet aan te wijten is. Er zit vaak iets anders onder.

Over het algemeen kun je oorzaken onderverdelen in een van de volgende categorieën :
1. Businessmodel
2. Marketing
3. Sales
4. Cijfers
5. Team
6. Leiderschap
7. Mindset

Welk cijfer vraagt de meeste aandacht in jouw bedrijf, zodat jij de groei doormaakt die jij voor ogen hebt?” 

——————————————————————————————————————————————————————–

Ik citeer hierboven uit een social media post van Daniëlle Leuvering, met een belangrijke vraag voor ondernemers. Stel jezelf deze vraag eens.

Welke categorie vraagt de meeste aandacht in jouw bedrijf, zodat jij de groei doormaakt
die jij voor ogen hebt?

Sinds begin 2020 ben ik gecertificeerd Virtueel Assistent. Ik heb mijn opleiding gevolgd bij Daniëlle Leuvering van de VA Business Academy. Daniëlle is de nummer 1 Business Strateeg van Nederland.

De voordelen voor een ondernemer

Als jij weet wat je nodig hebt, weet je ook waar je naar op zoek gaat. Een Virtueel Assistent met de kennis die jij nodig hebt en een persoonlijkheid die past bij jou en jouw werkwijze.

De voordelen voor ondernemers om een virtueel assistent in te huren:
1) Jij bespaart tijd en houdt je bezig met andere belangrijke taken in jouw bedrijf.
2) Jij hoeft niet overal verstand van te hebben. Je koopt kennis in die jij mist.
3) Je huurt iemand in die ook ondernemer is en op gelijkwaardig niveau mee kan denken als een sparringpartner. De VA overziet juist het geheel.
4) Je hebt geen extra kantoorruimte, pc etc. nodig.
5) Je loopt geen financieel risico doordat je niet aan een VA ‘vast zit’.
6) De VA besteedt haar uren zeer effectief doordat ze weinig afleiding heeft t.o.v. het bedrijfsleven waar collega’s continu een beroep op elkaar doen. Ze voelt zich prettig in haar eigen omgeving waardoor ze goed functioneert. Zeker ook omdat ze werkt op de tijden die voor haar het beste uitkomen, wanneer zij het beste in haar energie zit.
7) Jij krijgt meer structuur en overzicht in jouw bedrijf.
8) Door het inzetten van een VA krijg je meer continuïteit in de uitvoering van de werkzaamheden.
9) Al voor een paar uur per week huur je een VA in, waardoor de drempel laag is om een virtueel assistent in te huren. Jij kan jouw bedrijf sneller laten groeien.

Wat levert een samenwerking met mij op voor jou ?

Er is geen betere manier om dit te laten zien aan de hand van een voorbeeld, door de ogen van mijn klant.
Bianca heeft haar enthousiasme gedeeld via Instagram.

Hier doe ik het voor! Bianca heeft haar administratie weer op orde en inzicht in haar cijfers. Ze heeft haar focus weer terug.  En stapt in de actie-modus, zodat we haar ideeën tot leven kunnen brengen. Stapje voor stapje werken aan een groter doel.

Wat een fijne reactie na een door haar genoemde Wendy-dag (klinkt wel leuk).

 

Met dank aan Bianca Groenewegen voor dit leuke bericht en onze fijne samenwerking.

Is een ‘Wendy-dag’ ook iets voor jou?

 

 

“Waarom moeilijk doen als het samen kan”.

 

 

Bron : VA Business Academy

Is samenwerken met een VA iets voor jou ?

Over mij

Tijdens mijn opleiding aan de VA Business Academy ben ik opgeleid tot een vA-player (virtuele A-player). Naast een Virtueel Assistent die helpt in de uitvoering en ondersteuning ben ik ook een (online) sparringpartner die meedenkt met de strategie.

 

Gerelateerde artikelen

Een nieuw begin

Een nieuw begin

Net als het begin van een nieuw jaar zorgt ook mijn verjaardag voor een terugblik op het afgelopen jaar en een vooruitblik op het komende jaar… Net zoals een nieuwe maan een goed moment is voor een nieuwe start. Waarom zou je eigenlijk wachten? Iedere dag is namelijk een nieuw begin.

lees verder
Online samenwerken en werken met mensen

Online samenwerken en werken met mensen

Als Virtueel Assistent werk ik online samen met ondernemers (coaches, trainers en therapeuten) met behulp van samenwerkingstools. De huidige technologie zorgt ervoor dat we steeds meer mogelijkheden hebben om online te kunnen werken. En dit betekent niet dat we geen connectie meer kunnen hebben met de mensen met wie we samenwerken.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin