"Ik wil niet alleen inspireren, ik wil ook echt iets teweeg brengen"

Co-creatie, verbinding en impact

Mijn podcast verhaal

Begin 2020 is mijn ondernemersreis begonnen. Na 2 jaar te werken als Virtueel Assistent was ik zoals ik het noem en heb ervaren : Klaar met aanmodderen.

In 2021 heb ik kennisgemaakt met Human Design (HD) en ben ik gaan ervaren wat dit met mij doet. Wanneer ik volgens mijn HD leef en mijn strategie volg dan ontstaat er voldoening en wanneer ik dit niet volg ontstaat er frustratie. Dit vond ik interessant en vanuit daar ben ik mijn HD experiment aangegaan.

Ieder HD profiel heeft een eigen strategie, mijn strategie is wachten op respons. Wachten op respons, als er iets op mijn pad komt kijken wat mijn onderbuikgevoel daarvan vindt. Dan kan ik mijn autoriteit toepassen, emotionele autoriteit, om mezelf de tijd te gunnen om te kijken wat voor mij goed voelt. Er komt iets tot mij en ik kijk wat mijn onderbuikgevoel hiervan vindt en gun mezelf de tijd om te kijken hoe het voor mij voelt.

Podcasten kwam op mijn pad, ik hoorde dat er een online training voor was en voelde een hele duidelijke JA in mijn onderbuik. Voor mij was het helemaal nieuw om zonder concreet plan, doel en wat het mij zou brengen maar ik voelde (ook nadat ik mezelf extra tijd had gegund) : “Podcasten dat is wat ik ga doen!”

Na het volgen van mijn eerste online podcast training kwam ik nog niet in actie. Ik heb mezelf achteraf de vraag gesteld :
Wat heeft mij ervan weerhouden om in actie te komen?

Soms voelt het ondernemerschap eenzaam en tijdens het volgen van mijn tweede online podcast training, bij de Podcast Masters Academy, heb ik meerdere mensen ontmoet door een community in de opleiding. Een community met mensen met dezelfde struggles, samen overleggen, feedback geven, feedback ontvangen én voornamelijk door het samen te doen.

Het podcasten heeft mij zoveel meer gebracht dan ik vooraf had kunnen bedenken. Ik ben bezig met een heel mooi eerste seizoen van de podcast ‘Op reis naar je innerlijke zelf’. Ik heb fijne en bijzondere nieuwe connecties gemaakt. Door dit proces zijn er mensen op mijn pad gekomen die hulp nodig hadden met precies dat waar ik tegenaan ben gelopen. Iets heeft hen weerhouden in actie te komen.

Ik wil authentieke en inspirerende ondernemers, die een boodschap voor de wereld hebben, die iets willen betekenen voor anderen, helpen hun podium te pakken en hun stem te laten horen. Ik wil hen ondersteunen zodat zij in actie komen en we samen creëren om zo van betekenis kunnen zijn voor anderen.

Persoonlijk Management Drives profiel

Om je een beter beeld te geven over wie ik ben, deel ik graag mijn Management Drives profiel met je. Management Drives laat zien dat mensen leidende denkpatronen en gewoontes hebben. Deze denkpatronen komen voort uit drijfveren, waarbij elke drijfveer wordt weergegeven door een kleur. Dit inzicht biedt nieuwe verrassende invalshoeken. Drijfveren voorspellen in hoge mate hoe iemand zich gedraagt.

Wil je weten wat mij drijft, klik hier voor het het volledige profiel inclusief toelichting.

Relevante opleidingen / online trainingen

Commercië Community Manager opleiding

We Love Communities
Maartje Blijleven

Brede marketing opleiding voor online community building.

Online trainingen

  • Podcast Masters Academy van Mirjam Hegger.
  • Podcast training van Thijs Lindhout.
  • Training Bloom voor het maken van een Wervende Website.
  • Workshop Mailblue, e-mail Marketing Software.

Opleiding 'Start succesvol als high level VA'

VA Business Academy
Daniëlle Leuvering

Facetten van het (online) ondernemerschap, marketing en sales.

Small Business & Retail Management

Avans Hogeschool

Duale opleiding
Voorbereiding op zelfstandig ondernemerschap.

Naast podcast werkzaamheden ook community manager

 

Met podcasten ben je mensen aan het inspireren, ben je aan het zenden. Ik wil graag een bijdrage leveren aan wat er naast het podcasten komt, wat het vervolg is. Ondernemers te ondersteunen in die vervolgstap, waarbij zij mensen met elkaar verbinden. Een groep gelijkgestemden creëren door mensen met dezelfde pijn, passie of interesse door het aanbieden van een community. De ondernemer hierin te ondersteunen om strategische beslissingen te maken, werk uit handen te nemen, creatieve werkzaamheden zodat zij met de inhoud en hun klanten bezig kunnen zijn. Door het samen te gaan doen.

Mensen met elkaar verbinden, verandering teweeg brengen en op strategisch niveau met leuke ondernemers samenwerken daar word ik een blij mens van. Daarom ben ik april 2022 de opleiding bij Maartje Blijven van We Love Communities gaan volgen en inmiddels gecertificeerd Commercieel Community Manager.

Wil jij meer weten over een samenwerking met mij?