Podcast ‘Op reis naar je innerlijke zelf’

Ik ga op onderzoek door te luisteren naar de verhalen van mooie mensen die,  tijdens mijn ondernemersreis, op mijn pad komen. Hoe zij zijn gekomen tot waar zij nu staan, wat hun visie is, wat hun adviezen zijn voor jouw zelfontwikkeling, jouw persoonlijke reis en groei.

Krijg adviezen en tools van authentieke en inspirerende ondernemers over onderwerpen zoals onder andere zelfliefde, de kracht van je lichaam, astrologie, mindset en geld, van hoofd naar hart, geluk in jezelf, intuïtie, HSP en nog veel meer…

Ik wens je een mooie reis naar jouw innerlijke zelf!

Cadeau van mijn podcast gast speciaal voor jou

In deze aflevering ga ik in gesprek met Yaomi de Lange van het bedrijf Yao Coaching.

Yaomi vertelt over de start van haar levensverhaal, over haar angst, veiligheid opzoeken en het aangaan van haar mentale proces. Hoe zij erachter is gekomen dat de angst om het aan te kijken groter is geweest dan het proces zelf aan te gaan.

Vanuit haar ervaring dat we leven in een wereld waar veel oordelen zijn, mensen veel druk kunnen ervaren en het niet altijd makkelijk is om je eigen weg hierin te vinden is Yaomi haar eigen boek gaan schrijven.

In dit gesprek vertelt ze hoe dit boek tot stand is gekomen en wat haar boek uniek maakt. Ze vertelt over haar ontwikkelde methode, Het Element principe, en wat jij daar als lezer aan kan hebben in jouw eigen proces.

Je hoort Yaomi’s visie hoe wetenschap & spiritualiteit samen kunnen gaan en dat er ook overeenkomsten zijn.

Pre order Het Element Principe boek

Lees hier meer over Yaomi de Lange. 

Ik ga in gesprek met Magda Visser van het bedrijf Zelfontwikkelaar waarin zij haar visie geeft over zelfontwikkeling.

Daarnaast geeft Magda in deze aflevering concrete adviezen door gerichte vragen en inzichten op te gooien die je tot nadenken zet.

Vroeger heeft ze perfectionistisch gedrag gekend en geeft haar visie op hoe zij daar nu naar kijkt én advies aan haar jongere zelf.

 “Diep van binnen heeft elk mens essentiële kwaliteiten en heeft een mooie staat van zijn. Daar zijn wij een beetje van verwijderd geraakt, dat contact zijn wij verloren”.

“Dan is het minder hard werken aan jezelf, meer worden wie je bent”.

Zij vertelt over haar manier van aanpakken om hier weer contact mee te maken, voor zowel particulieren als enthousiaste en ambitieuze jonge mensen in organisaties.

Lees hier meer over Magda Visser en haar bedrijf Zelfontwikkelaar.

In deze aflevering ga ik in gesprek met Janine Versteeg, energetisch healer & strategisch business coach. Zij helpt vrouwen met een fearless mindset die je nodig hebt als ondernemer.

Ze praat over omgaan met angst wat je kan weerhouden om stappen te nemen. Angst die in jezelf zit. Je zal door je angsten heen moeten gaan, door vooral jezelf aan te kijken. Het is niet moeilijk om de stappen te nemen, maar je moet ze wel nemen.

Ze leert je kijken naar waar het écht om gaat :
– Ben ik wel gelukkig?
– Ben ik aan het doen wat ik écht leuk vind?
– Kan het makkelijker, leuker, met meer fun?

Janine geeft duidelijk aan dat je het zelf moet doen. Je moet het voelen van binnen. Door jezelf te verkennen. Wat heb je nodig om te groeien als ondernemer? Welke angsten en belemmeringen kom je tegen?

Hoe sneller je de bewustwording krijgt, hoe makkelijker je erdoor heen komt, maar je moet wel de keuze maken om het te doen.

Ik stel Janine de vraag hoe je naar je intuïtie leert luisteren?

Lees hier meer over Janine Versteeg en haar nieuwe programma
‘Bold Moves’.

Ik ga in gesprek met Anita Jongman, eerste klas familie-coach, mediator en ervaringsdeskundige bij bedrijfsovername, conflicten, frustraties en tegenslagen. Ze spreekt over het dramatische ongeluk van haar man, waardoor zij is gaan nadenken : Wie ben ik?

Anita vertelt over de keuzes die ze heeft gemaakt in het leven ondanks haar omgeving die anders deed en dacht. We praten over het creëren van een probleem in je hoofd, hoe kom ik daar weer vanaf? Als je alleen in jezelf rondjes blijft draaien, kom je niet verder.

Over de vraag : Wat heb jij in deze wereld te zetten? Anita is ervan overtuigt dat je hier een taak op aarde hebt, na het overlijden van haar man is ze hier meer mee gaan doen. Dit heeft haar ook een houvast gegeven.

Ik vraag naar haar missie over je eigen waarheid creëren, waarbij ze teruggaat in de tijd waarin je in de baarmoeder zat en wat voor impact dit heeft op jouw leven.

Anita’s boodschap is : Zoek het goud die jij in de baarmoeder hebt gekregen. 
Zoek de kracht die jij hebt gekregen om te doen in dit leven wat jij hebt te doen!

Lees hier meer over Anita Jongman Coaching.

In deze aflevering ga ik in gesprek met Arthur Jansen, ondernemer, online trainer, podcastmaker, marketing fanaat en co-founder van 3 bedrijven : Websites voor Therapeuten, Bloomsite en Learnspot.

Arthur vertelt over zijn persoonlijk reis dat een groot onderdeel van zijn ondernemersreis is. Dat hij door een ziekte als wake-up call bewuster keuzes heeft gemaakt en zichzelf hiervan bewust blijft maken.

Als ervaren coach voor trainers, coaches en therapeuten benoemt hij veelvoorkomende valkuilen bij (startende) ondernemers en adviezen hoe hiermee om te gaan.

Je krijgt adviezen op het gebied van mindset, marketing, communicatie, strategie én succes in ondernemerschap door groot denken.

Arthur’s cadeau, De Startersgids ‘Hoe start ik een praktijk’ speciaal voor coaches en therapeuten. Hier kun je je inschrijven voor de masterclass. Aan het einde van deze masterclass weet je precies welke stappen jij moet zetten om een winstgevend bedrijf te creëren.

En voor de video opname van deze aflevering kijk je via YouTube.

Lees meer over Bloomsite van Arthur Jansen en Joas Schurer.

Marion biedt online support voor ondernemers met een visie hoe de wereld kan zijn en daar iedere dag aan bij willen dragen. Zij ondersteunt hen op het gebied van social media, emailmarketing en website.

Ze vertelt wat haar definitie van hooggevoeligheid is en dat ze het lang als label met zich heeft meegedragen. Alsof het een extern iets was, een soort van last wat ze bij zich droeg.

In dit gesprek hoor je waar haar reis naar haar innerlijk zelf is begonnen, het moment van bewustwording. En wat de reis naar je interne zelf voor haar bekent.

Ook vraag ik Marion haar blik op trouw zijn aan je gevoel, manieren om bij jezelf te blijven.

We praten over jezelf afkeuren, onder de mensen zijn versus moment voor jezelf en voor jezelf kiezen in een snelle maatschappij met verwachtingen.

Marion vertelt over haar visie dat het makkelijk is om jezelf te verliezen in deze wereld, over het weghouden van jezelf, je kern en je gevoel.

Lees hier meer over Marion Zandbergen.

In deze aflevering ga ik in gesprek met Helga van Geldrop, yogadocent en podcastmaker van de Overgangster podcast. Ze vertelt haar visie over wat yoga is en op welke manier yoga heeft bijgedragen aan de reis naar haar innerlijke zelf.

We praten over de kern van yoga en Helga vertelt dat alles wat je tegen komt op de yogamat iets is wat je tegenkomt in je leven.

In dit gesprek komt naar voren dat Helga zich in het verleden totaal voorbij rende en over de diepere laag van yoga die later is gekomen. We praten over haar voormalige rugklachten en hoe Helga hiermee om is gegaan.

Hier komt een heel belangrijk inzicht uit wat Helga deelt en de brug maakt naar de overgangsfase in je leven. Dat de overgang niet hoeft te beginnen met opvliegers en dat je zelfs geen opvliegers hoeft te krijgen in de overgang.

Helga wil met haar podcast vrouwen meer in hun kracht zetten, hen inspireren om naar hun lichaam te luisteren, hen laten ervaren & beleven en hen informeren met kennis waarbij ze taboes niet gaat vermijden.

Lees hier meer over OverGangsters, (Midlife) yoga en Helga.

Naast in gesprek gaan met authentieke en inspirerende ondernemers deel ik ook mijn eigen verhaal naar mijn innerlijke zelf. Hiervoor deel ik een aflevering van de podcast ‘Harten vrouw’ van Bianca Groenewegen waarin ik te gast was.

We gaan terug naar waar mijn ontwikkeling is begonnen. Dat ik ondanks de komst van onze dochters, een leuke baan en leuke collega’s er toch iets bleef kriebelen. Over de vonk die aanging op zoek naar mijn puurste potentieel.

Wat het ondernemerschap met mij doet. En mijn ervaring over een diepere laag om nieuwe informatie binnen te krijgen die ik aan het ontdekken ben. Nu weet ik wat het alleen zijn met mij doet. Door de deur naar de wereld dicht te doen en in mezelf te zijn.

Onze afsluiting luidt : “Ik zit op een heel mooi pad, een heel mooi proces en ik mag daarin verder leren. En ik hoef er nog niet te zijn”.

Dit gesprek is opgenomen in maart 2021. Wanneer ik het terug luister klinkt het heel logisch waar ik nu sta. In dit gesprek was ik al bezig om meer vanuit mijn hart te werken in plaats van hard te werken.

Inmiddels heb ik mijn proces vervolgd en nog meer helderheid gekregen. Mocht je willen weten hoe het nu met mijn proces / mijn reis gaat, luister dan aflevering 9 ‘Terugblik 2021’ en aflevering 10 ‘Vooruitblik 2022’ van mijn podcast ‘Op reis naar je innerlijke zelf’.

In deze aflevering ga ik in gesprek met Bianca Groenewegen, holistisch coach en podcastmaker van ‘Harten vrouw’.

Ze vertelt over haar reis naar de camino, over kiezen voor zichzelf en wat spiritualiteit voor haar betekent. Over haar werk als coach waarin ze mensen treft die zichzelf kwijt zijn, over de herkenning hiervan en hoe je leven een andere wending kan krijgen.

Tijdens dit gesprek geeft Bianca hele mooie antwoorden, zoals :
– “Ik DOE niet zoveel, ik BEN vooral.”
– “Heel veel mensen leven in het donker, wat nou als jij voor veel grotere dingen geschapen bent om zelfstandig uit te gaan vliegen”.

Ze vertelt waarom familielijnen en historie zo belangrijk en interessant kunnen zijn in jouw huidige leven.

Bianca wil met haar podcast luisteraars leren naar de stem in hun hart te luisteren.

 

Lees hier meer over Bianca Groenewegen coaching.

In de vorige aflevering vertelde ik je over terugkomen op eerder gemaakte keuzes. 

Nu 2 jaar verder ben ik klaar met aanmodderen zoals ik het maar noem want zo voelt het.

Leren luisteren welke werkzaamheden en welke mensen bij mij passen in plaats puur meegaan op wat een ander wil of mijn vroegere ik.

Ik vertel je over mijn doel van mijn eigen podcast. En wat ik voor andere ondernemers wil betekenen.

Verder vertel ik je ook over mijn plannen voor het nieuwe jaar, waar mijn focus naar uit gaat.

Hopelijk weet ik jou ook te inspireren om te kijken wat jouw verlangens zijn voor het komende jaar.

Mijn eerste spontane aflevering staat daar, vanuit flow waarin ik terugblik op 2021. Waarbij ik de perfectie loslaat.

Ik vertel je over mijn kennismaking met Human Design en wat dit met mij heeft gedaan.

Ook vertel ik je over mijn ervaring en advies over het bijstellen van keuzes die je eerder hebt gemaakt.

En over het ondernemerschap dat soms eenzaam kan zijn en hoe ik daarmee omga.

In deze aflevering ga ik in gesprek met Dylan de Vries van het bedrijf
‘Passie voor beter leven’. Een gesprek over de manier waarop hij mensen helpt om dichterbij zichzelf te kunnen komen. Dylan deelt zijn verhaal over het kiezen van zijn eigen pad. Zijn ervaring over keuzes maken waar mensen in je omgeving niet in geloven.

We hebben gesproken over zijn verleden waarin hij last had van stotteren en verlegen zijn. Hij vertelt over zijn mindset waardoor hij in het openbaar spreekt en zelfs wekelijks een online meeting geeft. Ook leg ik de vraag bij hem neer hoe mensen die verlegen zijn en in het openbaar meer willen spreken, wat zou volgens Dylan de eerste stap zijn?

Een aflevering over mindset, vertrouwen, bewustwording, de combinatie van mentale en fysieke gezondheid en hoe Dylan achter zijn passie is gekomen.

Lees hier meer over het 6-daagse proeftraject van Dylan.

 

 

Een aflevering met Kelly de Groen van het bedrijf Tijd voor Winst over mindset en geld. Kelly helpt haar klanten van weerstand naar de leerstand. Wat een systeem en een ritme voor je kan doen. Bijvoorbeeld dat je jezelf een vast salaris uitbetaald als ondernemer en successen viert.

Ze vertelt over de relatie tussen geld en eigenwaarde. Ik vraag haar visie om patronen te doorbreken en ze praat over de relatie tussen ondernemers en geld.

Je hoort wat Kelly zegt tegen ondernemers die wakker liggen met financiële zorgen.

Dit geldt niet alleen voor ondernemers, iedereen heeft met geld te maken. Het is een aflevering over zelfzorg, bewustwording, mindset en geld.

Je krijgt concreet advies waardoor je gelijk meer fun ervaart in het omgaan met geld.

Lees hier meer over Tijd voor Winst.

 

In deze aflevering ga ik in gesprek met Patricia Panasri waarin we praten over astrologie om jezelf dieper te leren kennen. Door bepaalde conditioneringen in ons leven kunnen we vergeten wie er onder al die lagen zit. Patricia vertelt wat astrologie haar heeft gebracht in haar leven door het benoemen van concrete voorbeelden uit haar eigen leven.

Wat Patricia voor jou, als coach / dienstverlener, kan betekenen? Ook als je geen onderneming hebt, dan heb je iets aan deze aflevering wanneer je geïnteresseerd bent in astrologie. Hoe je je leven makkelijker maakt wanneer je je gaat bezig houden met astrologie. Over hoe om te gaan met bijvoorbeeld afwijzing op basis van je geboortehoroscoop.

En de boodschap om juist gigantische jezelf te zijn! Lees hier meer informatie over de VIP dag en het half jaar traject van Patricia.

P.S. Patricia werkt met klanten over de hele wereld en communiceert grotendeels in het Engels. Daarnaast biedt ze ook Nederlandstalig werk en content.

Als podcastmaker van de podcast ‘Op reis naar je innerlijke zelf’ deel ik ook graag de reizigerstips die ik heb opgedaan tijdens mijn reis naar mijn innerlijke zelf.

Persoonlijke ontwikkeling heb ik altijd belangrijk en nieuwsgierig gevonden. En sinds het ondernemerschap ervaar ik dat dit met een versnelling gaat, mijn professionele groei én mijn persoonlijke ontwikkeling. De mensen die ik om mij heen verzamel en de inzichten die we delen.

Het blijft een reis, je blijft leren, ervaren , reflecteren, etc. En ergens is het begin waarin je een diepere laag opzoekt dan enkel persoonlijke ontwikkeling. In deze aflevering ga ik terug naar wat voor mij de start van mijn reis is geweest, waar is het allemaal begonnen?

 

 

 

Luister deze aflevering niet in de auto.

Een korte ontspanningssessie door Katja Markelova.

Neem een fijne plek om tot je zelf te komen en even heerlijk te ontspannen.

Zelfs in 5 minuten kan je dit ervaren, geniet ervan!

 

 

 

 

 

 

In deze aflevering ga ik in gesprek met Katja Markelova, opgegroeid in Rusland en woont sinds 2019 in Nederland. Zij stimuleert High Level professionals en ondernemers die in de ratrace zitten om meer verbinding aan te gaan met zichzelf, zodat ze meer balans en zelfvertrouwen ervaren. En meer plezier in hun leven.

We praten over haar jonge jaren in Rusland, over dat ze vroeg veel verantwoordelijkheid op zich heeft genomen en de signalen van haar lichaam. Ook over de auto immuunziekte en de kracht van haar lichaam om daarmee om te gaan.

Katja geeft haar visie over je pure zelf. Ook praat ze over terug gaan naar jezelf, jezelf voelen en ervaren zoals je bent en accepteren zoals je bent.

Aan het eind van ons gesprek geeft Katja een korte ontspanningssessie. Zet de aflevering even op pauze mocht je in de auto zitten of luister later de korte ontspanningssessie in de bonusaflevering.


In deze aflevering ga ik in gesprek met John Bos, intuïtief ondernemer, mind-set coach en spiritueel mindset mentor. Je hoort over de struggles in zijn leven en hoe hij hieruit is gekomen. Zoals hij zelf zegt : “Op een gegeven moment is daar het licht gaan branden”.

Je hoort wat zijn visie is over dankbaarheid, zelfliefde, geven en ontvangen. Ook vertelt John over de 4 zogenoemde geluk pijlers die het fundament vormen van je gelukzaligheid.

Tevens hoor je over zijn ochtendroutine. En hoe jij vandaag nog kan beginnen om meer geluk te gaan ervaren en voelen.

 


In deze aflevering vertel ik je waarom ik deze podcast ben begonnen, met wie ik in gesprek ga en waarom jij deze podcast zou ‘moeten’ luisteren.

Kijk wat resoneert met jou, waar jij meer over wil weten en laat de rest voor wat het is.

Stop in je koffer wat jij nodig hebt voor jouw reis.

Mocht jij suggesties voor een onderwerp of een interessante gast, laat het vooral weten.

Laat je inspireren en ik wens je een mooie reis naar je innerlijke zelf !

 

Blijf op de hoogte van nieuwe afleveringen

Twee afleveringen per maand

Op reis naar je innerlijke zelf

Krijg adviezen en tools van authentieke en inspirerende ondernemers over onderwerpen zoals onder andere zelfliefde, de kracht van je lichaam, astrologie, mindset en geld, van hoofd naar hart, geluk in jezelf, intuïtie, HSP en nog veel meer….

Contact

Wil jij als gast in mijn podcast ?

Wil je een inzicht delen of heb je een vraag over mijn podcast ?

Over Wendy

Als Virtueel Assistent komen er mooie mensen op mijn pad, authentieke en bewuste ondernemers. Vanuit deze rol voel ik een intern vlammetje om hier meer mee te doen.

In mijn eigen zelfontwikkeling en professionele groei ervaar ik verschillende fases die ik afwisselend doorloop, nog steeds doorloop, varieer in fases en er is geen volgorde, er is geen goed of fout.


Ontmoet

Jezelf ontmoeten, jezelf (opnieuw) leren kennen.

Omarm
Zelfliefde, inclusief de dingen die niet leuk zijn te  omarmen.

Ontplooi
Ontwikkeling, groei in je leven.

Het is een proces, een ontwikkeling en dat blijft je leven lang.
Maak er een mooie reis van!

Wendy van Berkel

Wendy van Berkel